Close X

Graf von Faber-Castell Heritage Ottilie Vulpen

Graf von Faber-Castell Heritage Ottilie Vulpen
€ 1.480,00 (ex. BTW: € 1.223,14)
Selecteer penpunt:
Extra Fine
Fine
Medium
Geen voorraad (Levertijd: Onbekend)

Omschrijving

De naam “Faber-Castell” ontstond in 1898 door het huwelijk tussen gravin Ottilie Freiin von Faber en graaf Alexander Graf zu Castell-Rüdenhausen. Om deze gebeurtenis te eren worden twee meesterstukken uitgebracht, beide in een oplage van 1898 stuks. Het lichaam van de schrijfinstrumenten is handgemaakt in Duitsland (“Handmade in Germany” staat erop vermeld).

In de zilveren dop zijn de letters AOFG gegraveerd (Alexandre, Ottilie, Faber, Castell). Deze vulpen, genaamd “Ottilie”, is gelakt in violet met een geraffineerde tekening (filgraan) die zijn oorsprong vindt in de kamer die Otillie in het kasteel te Stein betrok. De andere vulpen, “Alexandre”, is gelakt in groen, de kleur van de cavalerie waartoe Alexandre zu Castelle behoorde. Bovendien is dit dezelfde kleur als die van het eerste door Faber-Castell gelanceerde potlood.

Op het schrijfinstrument staat vermeld dat het tot een limited edition behoort, evenals op het bijbehorende certificaat. De pennen zijn niet individueel genummerd.

De penpunt is vervaardigd van 18-karaats tweekleurig goud en is beschikbaar in de maat Medium (M).


De bijzondere pen wordt geleverd in een mooie geschenkdoos (waar zowel 1 als 2 stuks in geplaatst kunnen worden).

In combinatie met de pen heeft Graf von Faber-Castell een speciale inktkleur gelanceerd, Violet Blue, waarvan zowel een inktpot als patronen beschikbaar zijn.

Specificaties

Productnummer: 156361
Merk: Graf von Faber-Castell
Kleuren: Paars